Chrupiące gofry z bitą śmietaną, malinami i ulubionymi Lodami Zielona Budka

Lista składników

  • 1 jajko
  • ½ szklanki mleka
  • ⅔ szklanki mąki
  • 35 g roztopionego masła
  • Łyżeczka cukru
  • Szczypta soli
  • Płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Wybrane Lody Zielona Budka, np. Czekoladowe
  • 200 ml śmietanki 30%
  • Maliny
  • Mięta do dekoracji
  • Cukier puder

Sposób przygotowania

  • Wszystkie składniki na gofry miksujemy.
  • Ciasto nakładamy do mocno rozgrzanej gofrownicy i smażymy na złoty kolor.
  • W międzyczasie ubijamy śmietanę.
  • Gofry kładziemy na deserowych talerzykach, oprószonych cukrem pudrem.
  • Na gofrach kładziemy jedną lub dwie gałki ulubionych Lodów Zielona Budka.
  • Dodajemy maliny i bitą śmietanę.
  • Całość dekorujemy miętą.

Do pobrania :

Poznaj nasze inne smaki lodów:

Bezowe z sosem z owoców leśnych Bezowe z sosem z owoców leśnych
Cameleo o smaku toffie Cameleo o smaku toffie
Wanilia z sorbetem porzeczkowym Wanilia z sorbetem porzeczkowym